Bitcoin Wallet.

Bitcoin is een protocol dat toegankelijk is via een clienttoepassing die het protocol spreekt.

Een bitcoin wallet is de meest gebruikelijke gebruikersinterface voor het Bitcoin-systeem, net zoals een webbrowser de meest gebruikelijke gebruikersinterface voor het HTTP-protocol is. Er zijn veel implementaties en merken van bitcoin wallets, net zoals er vele merken webbrowsers zijn (bijv. Chrome, Safari, Firefox en Edge). En net zoals we allemaal onze favoriete browsers (Mozilla Firefox, Yay!) En onze schurken (Internet Explorer, Yuck!) Hebben, variëren wallets in kwaliteit, prestaties, veiligheid, privacy en betrouwbaarheid. Er is ook een referentie-implementatie van het Bitcoin-protocol met een wallet, bekend als de “Satoshi Client” of “Bitcoin Core”, die is afgeleid van de originele implementatie geschreven door Satoshi Nakamoto.

Een bitcoin wallet kiezen

Bitcoin wallets zijn een van de meest actief ontwikkelde toepassingen in het bitcoin-ecosysteem. Er is hevige concurrentie, en hoewel een nieuwe wallet op dit moment waarschijnlijk wordt ontwikkeld, worden verschillende wallets van vorig jaar niet langer actief onderhouden. Veel wallets richten zich op specifieke platforms of specifieke toepassingen en sommige zijn meer geschikt voor beginners, terwijl andere vol zijn met functies voor geavanceerde gebruikers. Het kiezen van een digitale portemonnee is zeer subjectief en hangt af van het gebruik en de gebruikerservaring. Het is daarom onmogelijk om een specifiek merk of specifieke portemonnee aan te bevelen. We kunnen bitcoin wallets echter indelen op basis van hun platform en functie en enige duidelijkheid bieden over alle verschillende typen wallets die bestaan. Beter nog, het verplaatsen van sleutels of seed tussen bitcoin wallets is relatief eenvoudig, dus het is de moeite waard om verschillende portefeuilles uit te proberen totdat je er een vindt die bij je past.

Bitcoin wallets kunnen als volgt worden gecategoriseerd, volgens het platform:

Mobiele wallet
Een mobiele wallet is het meest voorkomende type bitcoin-portemonnee. Deze wallets worden uitgevoerd op besturingssystemen voor smartphones zoals Apple iOS en Android en zijn vaak een goede keuze voor nieuwe gebruikers. Velen zijn ontworpen voor eenvoud en gebruiksgemak, maar er zijn ook volledig uitgeruste mobiele portefeuilles voor ervaren gebruikers.

Web wallet
Web wallets zijn toegankelijk via een webbrowser en slaan de portefeuille van de gebruiker op een server die eigendom is van een derde partij. Dit lijkt op webmail, omdat het volledig afhankelijk is van een server van een derde partij. Sommige van deze services werken met behulp van client-side code die in de browser van de gebruiker wordt uitgevoerd, en die de controle over de bitcoin sleutels in de handen van de gebruiker houdt. De meesten presenteren echter een compromis door de bitcoin sleutels van gebruikers over te nemen in ruil voor gebruiksgemak. Het is niet raadzaam grote hoeveelheden bitcoin op systemen van derden op te slaan.

Hardware wallet
Hardware wallets zijn apparaten die een veilige, op zichzelf staande bitcoin-portemonnee op speciale hardware gebruiken. Ze worden bediend via USB met een desktopwebbrowser of via near-field-communication (NFC) op een mobiel apparaat. Door alle bitcoin-gerelateerde bewerkingen op de gespecialiseerde hardware af te handelen, worden deze wallets als zeer veilig beschouwd en geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoin. Voorbeelden van hardware wallets zijn de Ledger Nano S e de Trezor.

Paper wallet
De toetsen die bitcoin bedienen, kunnen ook worden afgedrukt voor langdurige opslag. Deze staan ​​bekend als paper wallets, hoewel ook andere materialen (hout, metaal, enz.) kunnen worden gebruikt. Papieren portefeuilles bieden een low-tech maar zeer veilige manier om bitcoin op lange termijn op te slaan. Offline opslag wordt ook vaak cold storage genoemd.

Ledger Nano S

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bitcoin Updates