Ruim 10.000 bitcoin (BTC) ASIC-miners zijn gestolen uit een van Bitmains mining farms. Dit blijkt uit berichtgeving afkomstig van Chinese crypto-nieuwsmedia. Het voorval is een nieuwe ontwikkeling in de toch al ingewikkelde situatie waarin het bedrijf verkeert.

Uit een tweet van het Chinese 8BTCnews blijkt dat 10.000 Antminers gestolen zouden zijn uit een van zijn grote mining farms in Mongolië. Het geval kan verstrekkende gevolgen hebben voor het bedrijf gezien de enorme hoeveelheid miners die gestolen zijn.

“Het lijkt erop dat 10.000 Antminers van een van de mining-bedrijven van @BITMAINtech naar een andere locatie zijn verplaatst waar niemand iets van weet. Het bedrijf meldde het bij de politie en probeert de miners terug te krijgen. Nog een bitmain-drama? #Bitcoin”

Een aanvullende bron toont een Engelse tekst waarin Bitmain aandringt om de serienummers in de gaten te houden. De gestolen apparaten zullen namelijk waarschijnlijk doorverkocht worden. Bitmain stelt dat met het checken van serienummers, je vast kunt stellen of het om een “miner gaat die niets met deze zaak te maken heeft” en dat je zo “onnodige juridische risico’s kunt vermijden.” Als bijlage worden de serienummers van de gestolen apparaten getoond. Het zou gaan om precies 10.617 Antminers.

De diefstal is de nieuwste ontwikkeling in de ietwat rumoerige gang van zaken binnen het bedrijf. Daar zijn een aantal bestuursleden in een heuse oorlog verwikkeld om de macht te krijgen over het bedrijf. Tot slot van rekening kwamen er onlangs ook berichten naar buiten dat bepaalde apparaten van het bedrijf oververhit raakten. Deze laatste problemen zouden intussen alweer opgelost zijn.