Bitcoin (BTC) miners zijn degene die nieuwe bitcoins op de markt brengen. Als beloning voor het versleutelen van datablokken die zij aan de blockchain toe kunnen voegen, ontvangen miners een beloning van 12,5 BTC. Volgens de bekende analist Filb Filb zullen de meeste miners er op dit moment voor kiezen om hun bitcoins te verkopen in plaats van te HODL’en. Dit is waarom.

Zoals Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, in 2010 al zei: “de prijs van een commodity neigt altijd richting het niveau van de productiekosten te bewegen.” Aangezien het minen van bitcoin veel stroom vergt, kost dit geld. Volgens Filb Filb bereiden miners zich op dit moment voor op de aankomende halving, dan zullen de beloningen voor miners namelijk gehalveerd worden.

Aangezien de prijs van bitcoin op dit moment nog aardig hoog ligt, verkopen veel miners hun beloningen direct. Dit zal volgens Filb Filb door blijven gaan totdat de meest inefficiƫnte miners worden weggeconcurreerd. Alleen de meest efficiƫnte miners kunnen namelijk zo goedkoop mogelijk bitcoin minen en dus winst maken.

De bodem ligt volgens Filb Filb op $6.500. Dit prijsniveau zullen miners beschermen aangezien dit voor de meeste miners dichtbij de kosten van het minen ligt. Voor de halving zullen zij een zeepbel veroorzaken om de kloof tussen vraag en aanbod te vergroten. Op die manier kunnen miners uiteindelijk de grootste winst uit het halving-event halen.

Dit halving-event zal in 2020 plaatsvinden. Op dat moment zullen bitcoin miners in plaats van 12,5 BTC nog maar 6,25 BTC ontvangen. Dit zal naar verwachting een prijsstijging gaan veroorzaken in het geval de vraag gelijk blijft maar het aanbod wordt gehalveerd.