Volgens Samson Mow, Chief Strategy Officer van Blockstream, kampen veel bitcoin (BTC) mining rigs van Bitmain met problemen. Het zou specifiek gaan om de Antminer S17 en T17’s van het Chinese bedrijf.

Volgens Mow worden de miners te heet doordat de koelelementen loslaten en zo de miners niet meer voldoende kunnen koelen. Dit kan vervolgens tot schade leiden. In een tweet laat Mow weten:

“Klanten van Bitmain melden dat de Antminer S17/T17’s een uitvalpercentage van 20 tot 30 procent hebben (normaal 5%). Koelelementen vallen eraf waardoor er kortsluiting ontstaat, terwijl ventilatoren van de stroomvoorziening ook uitvallen. Jihan smeekt klanten om de S19 een kans te geven en geeft Micree de schuld.”

Micree Zhan is een van de oprichters van Bitmain. Volgens de CEO van Bitmain, Jihan Wu, heeft Micree fouten gemaakt tijdens het onderzoeksproces van de S17 en T17 mining rigs. Jihan hoopt dat bitcoin miners de nieuwe Antminer S19, die onder zijn leiding werd ontwikkeld, een kans geven.

Ondertussen heeft een van Bitmain’s grote concurrenten, MicroBT, een nieuwe lijn van bitcoin miners gelanceerd. De miners hebben een lage watt/terahash ratio, wat vooral goed van pas zal komen na de aankomende bitcoin halving. Het is de verwachting dat voornamelijk oudere miners moeilijk winsten zullen genereren omdat de beloningen voor miners gehalveerd zullen worden.

Uit onderzoek eerder dit jaar van PricewaterhouseCoopers (PwC) blijkt dat 98 procent van de bitcoin miners al is verouderd voordat zij ook maar iets noemenswaardigs bereikt hebben. Dit zou een enorme berg aan e-waste veroorzaken.