Wanneer mensen aan het minen van bitcoin (BTC) denken zal milieuvervuiling een van de eerste dingen zijn die bij ze opkomt. Miners dienen complexe berekeningen te maken, en dat kost veel energie. Toch is het mogelijk dat bitcoin mining voordelen met zich mee kan brengen voor het verminderen van de uitstoot van fossiele brandstoffen, zo schrijft Bloomberg in een onlangs verschenen artikel.

In het artikel schreef het mediaplatform dat bitcoin op het punt staat om grote problemen binnen de gassector op te lossen. Nu worden gasvelden waarbij het niet rendabel is om gas te winnen nog afgefakkeld, het simpelweg verbranden van het gas dat de bron uitstroomt. Dit overschot kan echter handig gebruikt worden om bitcoin te minen. Dit is dan ook waar Crusoe Energy Systems zich mee bezig wil gaan houden. Het bedrijf is naar verluidt van plan om 70 mining rigs in te gaan zetten voor het minen van bitcoin met behulp van onder het overschot aan gas.

Door deze nieuwe ontwikkeling zal het voor de bedrijven in de olie en gassector mogelijk zijn om het overschot aan natuurlijk gas op een rendabele manier te verbranden. Dit zorgt ervoor dat de brandstof niet voor niets wordt verspilt. De winst die men uit het minen kan halen zal vervolgens gebruikt kunnen worden om de bedrijven groener te maken. Hierdoor zullen grotere bedrijven sneller de overstap kunnen maken op een groenere en vooral schonere vorm van energie. Crusoe Energy Systems zit overigens niet stil, ze zijn namelijk van plan om ook een grote Cloud based server op te zetten die voor Artificial Intelligence.

Crusoe Energy is naar verluidt op dit moment op 8 locaties operationeel in de Verenigde Staten. In de eerste helft van 2020 is het van plan om zijn concept op nog eens 30 locaties in te zetten.