Het grote cryptocurrency-mining bedrijf Argo Blockchain gaat naar verluidt zijn hashrate verder vergroten. Het bedrijf, dat in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, zag de afgelopen weken zijn aandelenprijzen flink stijgen nadat het goede resultaten behaalde.

Naar verluidt heeft het bedrijf op dit moment 7.025 mining rigs die vooral bitcoin (BTC) minen. Het bedrijf sloot echter onlangs een nieuwe deal voor meer elektriciteit. Zo zou het zijn elektriciteitstoevoer met 357% willen gaan vergroten.

Hiermee kan Argo nog eens extra 15.000 mining rigs implementeren waarmee de hashrate op 1.360 PH/s zou komen. Argo zou daarmee het grootste, publiekelijk genoteerde cryptocurrency-mining bedrijf zijn.

De mining farm van het bedrijf wist in juli nog ruim 163 BTC te minen wat op dit moment een waarde heeft van ruim €1,5 miljoen. De voorzitter van het bestuur van Argo, Mike Edwards, zei over de plannen om verder op te schalen het volgende:

“Deze operationele opschaling is erg belangrijk omdat we onze mining-capaciteit in de komende twee kwartalen verdrievoudigen zonder een significante stijging van de niet-mining-kosten.”

Ondertussen blijft de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk maar stijgen. Record na record wordt de afgelopen dagen verbroken. Zo steeg de hashrate afgelopen nacht naar een niveau van 87.818.533 TH/s, een nieuwe all-time high. Uit de constant stijgende hashrate blijkt dat steeds meer miners verwachten dat hun operaties winstgevend zullen blijven. Daarnaast neemt ook de veiligheid van het netwerk steeds verder toe.