Normaal gesproken is de Chinese provincie Sichuan dé plek voor bitcoin (BTC) en crypto miners. In het gebied is elektriciteit namelijk zeer goedkoop. Het is dan ook niet zo gek dat een groot deel van de bitcoin hash rate in dit gebied wordt opgewekt. Uit recent nieuws blijkt echter dat de miners in Sichuan mogelijk binnenkort hun operatie moeten stilleggen.

Uit een nieuw advies van de financiële administratie in Sichuan blijkt namelijk dat “mining-entiteiten begeleid moeten worden om hun activiteiten te staken.” Waar het advies zo opeens vandaan komt is op dit moment niet duidelijk. Het nieuws werd door PANews naar buiten gebracht:

“De financiële administratie van #Sichuan van #China heeft een advies gestuurd naar haar ondergeschikte kantoren waarin ze worden bevolen “mining-entiteiten te begeleiden om hun mining-activiteiten op een ordelijke manier te staken”. De provincie is goed voor ongeveer 9,66% van de wereldwijde #mining power.”

In het document kan gelezen worden dat “waterkrachtcentrales in onze provincie de investeringen in mining-activiteiten onmiddelijk moeten stopzetten. Het advies gaat verder met:

“Anders zal ons bureau de plaatselijke volksregering aanbevelen om illegale mining-projecten te onderzoeken en te verbieden, of boetes of een bevel tot staking op te leggen.”

Het verbod zou op een pijnlijk moment komen, het regenseizoen is namelijk aanstaande. In dit seizoen wekken waterkrachtcentrales over het algemeen meer energie op waardoor de tarieven lager worden. Het is in dit seizoen dat de bitcoin miners in Sichuan de meeste winst genereren.

Volgens bronnen bekend met de zaak zal het echter niet zover komen. Zij meldden aan The Block dat er waarschijnlijk geen verbod zal komen. Wel zullen miners geen subsidies meer krijgen voor goedkope energie.