Uit een nieuw onderzoek van BitOoda blijkt dat de meerderheid van de bitcoin (BTC) mining niet in China plaatsvindt. Het baseert deze conclusie op vertrouwelijke gesprekken met grote miners in de sector.

Het is moeilijk om precies aan te duiden welk land het grootste aandeel heeft in de crypto mining-industrie. Dit heeft er namelijk mee te maken dat veel bedrijven geen precieze data vrijgeven over hun capaciteiten en resultaten. BitOoda ging daarom het gesprek aan met grote miners om een beter beeld te krijgen van de huidige situatie.

Uit het onderzoek blijkt dat de elektriciteit waartoe miners wereldwijd toegang hebben ongeveer 9,6 gigawatt (GW) bedraagt. Ongeveer 67 procent daarvan wordt op dit moment gebruikt om te minen. 4,1 GW van de elektriciteit wordt in China voor mining verbruikt.

De 4,1 GW wordt door ongeveer 153 mining-faciliteiten gebruikt. BitOoda stelt op basis daarvan dat 50 procent van alle bitcoin-mining in China plaatsvindt. Daarbij valt wel op dat het aandeel van miners in de Verenigde Staten aan het toenemen is. De VS is goed voor zo’n 14 procent van de bitcoin-mining industrie.

Bitcoin-mining is afhankelijk van veel factoren waarvan elektriciteitsprijzen misschien wel de belangrijkste zijn. De elektriciteit in China is in veel gebied laag vanwege goedkoop stroom dat wordt opgewekt met onder andere waterkrachtcentrales. Nu het regenseizoen in China in volle gang is, is de elektriciteit daar nu goedkoper. Dit is een van de redenen waarom de hash rate op dit moment aan het toenemen is.