Argo Blockchain, een Brits beursgenoteerd bitcoin (BTC) mining-bedrijf, heeft in 2019 het tienvoudige verdiend aan mining in vergelijking met 2018. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht dat op de website van de London Stock Exchange is gepubliceerd.

In 2019 kon het bedrijf zo’n £8,5 miljoen aan omzet genereren, wat gelijk is aan ongeveer €10 miljoen. In vergelijking met 2018 is dit een stijging van 1.000%, toen kon het bedrijf een omzet van £760.000 genereren. 

In het laatste kwartaal van vorig jaar minede het bedrijf 432 bitcoins (BTC) met zijn rigs, een kleine toename ten opzichte van het derde kwartaal. Toen kon het bedrijf 426 BTC minen. Opvallend is wel dat de opbrengsten juist iets afnamen in het vierde kwartaal.

Argo Blockchain stelt dat dit komt doordat de bitcoin koers in die periode aanzienlijk is gedaald. Daarnaast ging de mining difficulty omhoog, wat de opbrengsten drukte. In het persbericht stelt het bedrijf:

“Ons geavanceerde mining platform presteert zoals we hadden verwacht en met de uitbreiding van ons mining-netwerk die op gang is, samen met de recente stijging van de Bitcoin koers, bevindt Argo zich in een goede positie voor een sterk jaar.”

Met de uitbreiding van zijn mining-netwerk doelt Argo op de aanschaf van duizenden nieuwe rigs. Zo kocht en installeerde het bedrijf onlangs nog 6.375 Antminer T17 rigs en komen daar binnenkort nog eens meer dan 3.600 van diezelfde miners bij. 

2020 wordt een spannend jaar voor Bitcoin. In mei vindt namelijk de halving plaats. De beloningen voor het succesvol minen van een block wordt dan gehalveerd naar 6,25 BTC. De vraag is welke invloed dit zal hebben op de prijs, de markt en natuurlijk het belangrijkste; de miners zelf. Zo is de vraag voor miners of hun operatie straks nog winstgevend is of niet. Dit hangt onder andere af van de bitcoin-prijs en mining difficulty.