De concurrent van bitcoin (BTC) miner-fabrikant Bitmain, MicroBT, heeft nieuwe miners gelanceerd. De nieuwe mining rigs moeten BTC miners gaan helpen winst te maken na de aankomende bitcoin halving volgende maand.

COO Jianbin Chen kondigde de drie nieuwe miners aan in een aankondiging online. Het gaat om de volgende drie nieuwe WhatsMiners:

  • M30S+
  • M30S++
  • M31S+

De nieuwe M30-serie zou een watt/terahash ratio hebben van minder dan 50. Hoe lager de W/T ratio, hoe meer winst miners kunnen behalen. Deze lage W/T ratio zal naar verwachting goed van pas gaan komen na de komende bitcoin halving.

Dan zullen de beloningen voor bitcoin miners namelijk afnemen van 12,5 BTC per gemind blok naar 6,25 BTC. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe de markt zal gaan reageren op de ontwikkeling. Tijdens voorgaande halving events steeg de bitcoin prijs flink vanwege de toenemende vraag maar afnemende aanbod van nieuwe bitcoins.

MicroBT is een grote speler in de mining-wereld. In 2018 verkocht het nog 300.000 WhatsMiner M3’s, in 2019 nam het aantal verkochte WhatsMiner M20’s toe naar maar liefst 600.000. Wanneer we dit omzetten in het aandeel dat MicroBT in de totale rekenkracht heeft, dan zijn de miners van het bedrijf goed voor zo’n 35 procent van het totaal.

Onlangs maakte Microsoft bekend dat het een nieuw patent heeft ingediend omtrent mining. Het bedrijf heeft het idee om mensen crypto te laten minen met hun lichaam. Lees hier verder hoe dat zit!