De tech-reus Microsoft heeft een wel heel apart patent ingediend bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO). Het bedrijf is namelijk op het idee gekomen om een nieuwe cryptocurrency te ontwikkelen die wordt gemined door mensen zelf en niet met mining rigs.

Het patent, dat “Cryptocurrency system using body activity data” heet, legt uit dat gegevens over de fysieke activiteiten van een gebruiker kunnen worden gebruikt om cryptocurrency te minen. Dit zou dan een soort van letterlijk Proof-of-Work protocol zijn. In het patent wordt uitgelegd:

“Een hersengolf of lichaamswarmte die door de gebruiker wordt uitgezonden wanneer de gebruiker de taak uitvoert die door een informatie- of serviceprovider wordt geleverd, zoals het bekijken van advertenties of het gebruik van bepaalde internetdiensten, kan bijvoorbeeld worden gebruikt in het mining-proces.”

Een cryptocurrency-systeem stelt bepaalde voorwaarden aan het succesvol minen van de crypto. Zo stelt Microsoft in het patent:

“Gegevens over lichaamsactiviteit kunnen worden gegenereerd op basis van de waargenomen lichaamsactiviteit van de gebruiker. Een cryptocurrency-systeem dat communicatief is gekoppeld aan het apparaat van de gebruiker, kan verifiëren of de lichaamsactiviteitsgegevens al dan niet voldoen aan een of meer voorwaarden die zijn ingesteld door het cryptocurrency-systeem, en cryptocurrency toekennen aan de gebruiker wiens lichaamsactiviteitsgegevens zijn geverifieerd.”

Of het systeem ooit het licht gaat zien is onduidelijk. Ook is onduidelijk in welke hoedanigheid en voor welk doel het systeem al dan niet gelanceerd zal gaan worden. Opvallend is het patent echter zeker!

Vorige week was te zien hoe de bitcoin (BTC) hashrate flink onderuitging. Een van de mogelijke oorzaken was de verspreiding van het coronavirus dat wereldwijd tot paniek leidt.