Bitmain, de Chinese cryptocurrency mining-reus, heeft ’s werelds grootste bitcoin (BTC) mining farm geopend in Rockdale, Texas. Dit kondig het bedrijf aan in een persbericht gepubliceerd op 21 oktober. De farm heeft een vermogen van maar liefst 25 megawatt, maar kan tot zes keer in grootte uitgebreid worden.

Een mining farm is een faciliteit speciaal ingericht voor het minen van cryptocurrency. Vaak is het een grote hal met daarin zeer veel bitcoin miners. Het ziet er dan ook in grote lijnen uit als een servercentrum met speciale apparatuur om de rigs koel te houden.

De bouw van de 25 megawatt-farm, die in 2018 begon, is volgens het persbericht voltooid. De 50 MW-farm is nog in aanbouw en kan worden uitgebreid tot een capaciteit van maar liefst 300 MW. In de aankondiging stelt Bitmain:

“We zijn verheugd deze faciliteit te openen, wat belangrijk is voor de wereldwijde uitbreidingsplannen van Bitmain. De stabiele en efficiĆ«nte energiebronnen van Texas zijn van fundamenteel belang voor de onvermijdelijke groei van de crypto mining-industrie.”

DMG zal verantwoordelijk zijn voor het management van de farm. Sheldon Bennet, COO van DMG, stelt in de aankondiging:
“Deze mining-installatie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van crypto-mining. We zijn er trots op om samen te werken met Bitmain, de toonaangevende innovator op dit gebied.”
Dit is het derde mining-project van de mining-gigant Bitmain in de Verenigde Staten. Bovendien is het bedrijf van plan samen te werken met lokale scholen om training op het gebied van blockchain-technologie en crypto-mining aan te bieden om de lokale gemeenschap te kunnen ondersteunen.