OKEx, een van de bekendste en grootste cryptocurrency exchanges, richt zich tegenwoordig niet alleen op het aanbieden van een handelsplatform. De mining pool van het bedrijf begint namelijk een steeds belangrijker onderdeel te worden van zijn activiteiten. In een interview met het hoofd van de mining pool OK Pool, Alina Yao, noemt zij de mining pool de “rechterand van OKEx”.

Volgens Yao is de mining pool van OKEx een zeer belangrijk onderdeel van het bedrijf. Zo stelt ze:

“Naar mijn mening, als futureshandel de linkerhand van OKEx is, is OK Pool de rechterhand van OKEx,”

Verder stelt Yao dat OK Pool zich naast Proof-of-Work mining zich ook zal gaan richten op Proof-of-Stake en Delegated-Proof-of-Stake mining. Yao legt uit:

“OK Pool zal in de toekomst in twee richtingen werken – proof-of-work (PoW) mining en niet-PoW mining, zoals proof-of-stake (PoS) en delegated-proof-of-stake (DPoS) mining … We zijn ervan overtuigd dat we de wereldleider op dit gebied zullen worden.”

Zo stelt ze dat de PoS-mining pool van OKEx twee belangrijke onderdelen van de markt moet bedienen. Zo moet het de klanten van OKEx ten goede komen, maar ook de projectteams die verschillende platformen ontwikkelen.

OK Pool is een zeer gebruiksvriendelijke mining pool doordat het door klanten via het OKEx-platform te gebruiken is. Op dit platform kunnen klanten invoeren hoeveel hashkracht ze kunnen leveren en welke cryptocurrency ze willen minen. Daarnaast hebben nieuwe miners toegang tot veel informatie met uitleg en tutorials over cryptocurrency mining op het platform.

Op dit moment kunnen via OK Pool de volgende cryptocurrencies gemined worden: BTC, BCH, BSV, LTC, ETH, ETC, DASH, DCR en ZEC.