Bitcoin (BTC) miners doen nog steeds goede zaken. Onlangs doorbrak de totale omzet voor miners de $14 miljard, waarmee de $20 miljard steeds dichterbij komt. Het is een interessante ontwikkeling gezien de stijgende hashrate die er normaal gesproken voor zorgt dat de omzet daalt wanneer het stijgt.

Uit gegevens van CoinMetrics.io blijkt dat de $14 miljard op 30 augustus werd gebroken. Het is een significante mijlpaal gezien de tijd die het de miners kostte om de eerste $5 miljard en vervolgens $10 miljard te doorbreken. Het kostte bitcoin miners acht jaar voordat de $5 miljard werd doorbroken.

Vanaf dat punt ging het echter steeds sneller. De groei van de totale omzet steeg exponentieel en in slechts 8 maanden tijd werd de $10 miljard doorbroken. Mocht deze ontwikkeling zich op dezelfde voet doorzetten dan zal de $20 miljard begin 2020 doorbroken worden.

Het is opvallend dat de omzet stijgt aangezien de hashrate ook blijft stijgen. De hashrate weergeeft hoeveel rekenkracht het Bitcoin-netwerk beveiligt. Vandaag werd een nieuw record gevestigd van 83,5 TH/s. De stijgende hashrate laat zien dat miners steeds meer investeren in het leveren van rekenkracht, en dat de winstgevendheid nog steeds hoog genoeg is om actief te blijven als miner.