De bekende en succesvolle investeerder en analist Peter Brandt verwacht een diepe duikvlucht voor ripple (XRP). Volgens hem manipuleert Ripple, het bedrijf achter XRP Ledger, de XRP-markt, maar zal het dit niet lang vol kunnen houden. Een eventuele daling naar $0,02 zou het gevolg kunnen zijn, aldus Brandt.

Ripple is een bedrijf dat producten voor financiële bedrijven bouwt. Dit doet het bovenop de XRP Ledger, een onafhankelijke ledger die transacties bijhoudt. Volgens Ripple heeft het geen invloed op deze ledger en dus ook niet op de XRP-prijs.

Toch blijft Ripple de grootste XRP-houder. En in 2019 verkocht het daarnaast een zeer grote hoeveelheid aan XRP. Hiermee verdenkt Brandt Ripple van het manipuleren van de markt. Brandt noemt hierbij de recente verkopen van XRP door bestuursleden van Ripple. 

Volgens Brandt probeert Ripple op dit moment om de prijs boven de $0,2400 te houden. Echter dreigt een verre daling mocht de koers hier doorheen breken. Zo stelt Brandt in een tweet:

Ondertussen is Ripple ook verzeild geraakt in een rechtszaak met een groep investeerders. Zij vinden dat XRP een digitaal effect is en daarom niet verhandeld mag worden in de Verenigde Staten. Eerder kon Ripple dergelijke rechtszaken nog winnen, nu lijkt het echter lastiger te gaan worden. De Securities and Exchange Commission (SEC) kwam namelijk onlangs met nieuwe voorschriften voor hoe een activa als effect geclassificeerd moet worden. Volgens dat nieuwe document zou XRP een effect zijn.